(022) 886-593 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • bg

Groblja

Gradska čistoća Drniš d.o.o. obavlja komunalnu djelatnost održavanja groblja u skladu sa Zakonom o grobljima (NN 19/98, 50/12, 89/17) i u skladu sa Odlukom o upravljanju grobljima Gradskog vijeća Grada Drniša. Prema odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu pod održavanjem groblja smatra se održavanje prostora i zgrada za obavljanje ispraćaja i sahrane pokojnika te ukop pokojnika. Gradska čistoća Drniš d.o.o. održava groblja Sv.Ivan u Badnju, Ime Isusovo u Drinovcima i Sv. Petar i Pavao u Širitovcima.

Grobna naknada

Za korištenje grobnog mjesta korisnik plaća godišnju grobnu naknadu čiju visinu određuje uprava groblja uz suglasnost gradonačelnika odnosno općinskog načelnika.

Grobna naknada se plaća za godišnje održavanje groblja koje podrazumijeva hortikulturalno uređenje i održavanje groblja, odvoz smeća, održavanje staza i cesta, vodovodne i kanalizacijske mreže, te održavanje objekata na groblju.

Grobna naknada ne podrazumijeva uređenje pojedinačnih grobova. Održavanje i uređivanje grobnih mjesta je pravo i dužnost korisnika, dok se grobna naknada plaća za održavanje zajedničkih dijelova groblja.

Prema Zakonu o grobljima vlasnik zemljišta na kojem se grobno mjesto nalazi je jedinica lokalne samouprave a pravne osobe mogu biti korisnici grobnih mjesta i vlasnici nadgrobnih uređaja (spomenika, pokrovnih ploča i drugih elemenata i opreme uređenog grobnog mjesta).